Acasa

Angajații români și-ar dori să lucreze mai mult

Cel unui recent studiu Eurostat arată că 859.000 de români, adică 10% din populația aptă de muncă, lucrează cu fracțiune de normă. Dintre aceștia, 27% din totalul angajaților cu normă redusă se declară nemulțumiți de formula lor actuală de angajare, dorindu-și să petreacă mai mult timp la locul de muncă. Acest procent este apropiat de media europeană care, pentru anul 2014, a fost de 22%.

Studiul mai arată faptul că din totalul angajaților cu normă redusă din România care și-ar dori să lucreze mai mult decât o fac în prezent, cea mai mare parte o reprezintă bărbații (66%), acesta fiind cel mai ridicat procent din întreaga Uniune Europeană, cu o medie de doar 33%.

Referitor la potențialul adițional al forței de muncă, România numără 376.000 de persoane care ar putea să muncească însă nu-și doresc acest lucru și alte 3000 de persoane care sunt dispuse să muncească, însă nu sunt disponibile imediat. Însumate, aceste două categorii de cetățeni români apți de muncă ar putea reprezenta un plus de 4,1% la numărul total de angajați în România.

La nivelul Uniunii Europene sunt 44,1 milioane de angajați ce lucrează în regim de fracțiune de normă, dintre care 9,8 milioane și-ar dori să lucreze mai mult decât o fac în prezent.

http://ec.europa.eu/romania/news/29042015_un_sfert_romani_parttime_dori_lucrete_mai_mult_ro.htm

Proiectul „SPO LOCAL – DIRECT ACCESIBIL”
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeşte în oameni!
POSDRU/123/4.1/S/130212

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.