Acasa

Bani europeni pentru a sprijini angajarea tinerilor cu vârsta sub 25 de ani

Printr-un program european pentru a sprijini angajarea tinerilor cu vârsta sub 25 de ani, România va primi aproximativ 106 milioane de euro, iar din această sumă aproape 32 de milioane de euro vor fi disponibili prin prefinantare din acest an, conform unei propuneri a Comisiei Europene.

Reprezentanţii CE au anunţat că vor propune deblocarea, în 2015, a aproximativ un miliard de euro prin proiectul Iniţiativă privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor (YEI – Youth Employment Iniţiative), crescând rata de prefinantare de la 1-1,5% la 30%.

Deşi eligibile pentru a fi incluse în acest proiect ar fi aproximativ jumătate dintre judeţele ţării – cele unde rata şomajului în rândul tinerilor este de peste 25%, România a cerut CE permisiunea de a folosi fondurile pentru întreaga ţară.

Măsurile concrete pentru angajarea tinerilor români se referă la: sprijinul direct pentru a se realiza internship-uri de înaltă calitate, plasamente în diferite locuri de muncă timp de şase luni finanţate prin acest proiect, investirea în educaţia vocaţionala şi în practică, iar tinerii antreprenori vor beneficia de mentorat şi acces mai uşor la finanţare pentru lansarea start-up-urilor.

Prin aceasta finanţare, Comisia Europeană spera să se asigure pregătirea sau angajarea a unui număr cuprins între 350.000 şi 650.000 de tineri în întreaga Uniune, în 2015.

http://www.incont.ro/social/romania-va-primi-in-acest-an-aproape-32-milioane-euro-pentru-integrarea-tinerilor-pe-piata-muncii.html

Proiectul „SPO LOCAL – DIRECT ACCESIBIL”
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeşte în oameni!
POSDRU/123/4.1/S/130212

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.