Acasa

Cele mai căutate limbi străine la angajare

La angajare, cunoştinţele de limbă engleză au devenit o necesitate, în special în companiile multinaţionale.

Însă, în  2015  se caută limba germană, cerută de tot mai mulţi angajatori în timp ce limba engleză rămâne o cerinţă de bază. Important este, subliniază specialiştii în recrutare, ca un candidat să aibă un nivel avansat de vorbire şi scriere. De fapt, nivelul de engleză este cel care face diferenţa în momentul în care un recruiter are de ales câţiva candidaţi pentru un post disponibil într-o companie.

Certificatele de competenţe lingvistice, cum ar fi Cambridge, IELTS sau TOEFL sunt apreciate de cei care fac selecţia CV-urilor pentru că ele constituie o validare a cunoştinţelor deţinute de către candidaţi.

Limbile „exotice” se plasează în rândul celor mai căutate limbi străine. Angajatorii apreciază candidaţii care cunosc, spre exemplu, chineza sau japoneza.

http://www.stiri.com.ro/stire-81370/cele-mai-cautate-limbi-straine-pe-piata-muncii-din-romania-combinatia-care-asigura-succesul-unui-cv-.html#.VVITkfmqjRZ

Proiectul „SPO LOCAL – DIRECT ACCESIBIL”
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeşte în oameni!
POSDRU/123/4.1/S/130212

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.