Acasa

În luna mai 2015, s-a încheiat aplicarea chestionarelor pentru studiul privind evaluarea nivelului de conștientizare al oportunităților privind self-service la nivelul AJOFM

Realizarea studiului privind evaluarea nivelului de conștientizare al oportunităților privind self-service la nivelul AJOFM se apropie de final. Au fost culese datele la nivelul a numeroase AJOFM-uri din întreaga ţară, urmând ca acestea să fie centralizate şi interpretate până la finalul lunii iunie 2015.

Studiul este extrem de important din perspectiva evaluării nivelului actual de informare, conştientizare şi necesitate a unui sistem self-service la nivelul agenţiilor pentru ocupare. Rolul acestor studii este de a reliefa contextul tehnic şi metodologic privitor la self-service la nivelul fiecărui AJOFM care face obiectul studiilor. Pornind de la modelul de succes care aduce un concept inovator, ce constribuie la dezvoltarea şi implementarea serviciilor bazate pe sistemul „self-service”, orice sistem de tip self-service poate fi implementat prin elaborarea unei soluţii tehnice informatice care urmăreşte o metodologie strictă privind regulile de funcţionare a AJOFM-urilor. Este evident că dinamica schimbărilor din întregul sistem, inclusiv cea de pe piaţa muncii cer de la sine implementarea de noi măsuri de ocupare care să contribuie la îmbunătăţirea relaţiei dintre Serviciul Public de Ocupare (SPO) şi beneficiarii serviciilor sale, care au nevoie de sprijin realist, eficient şi adaptat la condiţiile pieţei de azi.

Proiectul „SPO LOCAL – DIRECT ACCESIBIL”
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeşte în oameni!
POSDRU/123/4.1/S/130212

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.