Acasa

Marile firme din România au introdus teste de limba română la angajare

Este vorba despre un efect al rezultatelor din ultimii ani de la examenul de bacalaureat. Mari angajatori înceacă în acest fel să scape de candidaţii care nu au o cultură minimă şi riscă să creeze o imagine proastă despre companie. Patronii spun că tinerii au vocabularul foarte sărac şi nu ştiu să vorbească.

Nu este de mirare că patronii au introdus teste de limba română la angajare, în condiţiile în care un studiu al Comisiei Europene arată că 40% dintre adolescenţii de 15 ani din România sunt semianalfabeţi, iar în acest an 41% dintre elevi nu au promovat examenul de Bacalaureat.

La un astfel de test de angajare, candidaţii întâlni întrebări de genul alegerea sinonimului corect pentru cuvântul “crud”, cu patru variante. Deşi este o întrebare foarte simplă, mulţi candidaţi răspund greşit.

http://www.incont.ro/joburi-romania/marile-firme-din-romania-au-introdus-teste-de-limba-romana-la-angajare-concluziile-angajatorilor.html

Proiectul „SPO LOCAL – DIRECT ACCESIBIL”
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeşte în oameni!
POSDRU/123/4.1/S/130212

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.