Acasa

Noile tendințe în procesul de recrutare al angajaților

 În prezent, selecţia personalului în mediul online este extrem de actuală. Cu un simplu click și câteva detalii despre compania pe care o reprezinți, poți posta informații despre poziția disponibilă și care sunt responsabilitățile viitorului coleg. Site-urile de job-uri au ajuns până la momentul în care, în încerarea de a veni cât mai mult în ajutorul celor din departamentul de resurse umane, solicită detalii precise, după care să filtreze CV-urile celor care au aplicat la un loc de muncă.

S-a transformat astfel nu doar modalitatea de postare a anunţurilor de job-uri, dar și întregul proces de recrutare. În plus faţă de informaţiile din CV, angajatorii pot afla detalii despre un candidat de pe internet, în special de pe reţelele de socializare. Pe de cealaltă parte, online pot fi obţinute informaţii despre companii, există forumuri sau site-uri în care foştii angajaţi pot povesti, anonim, detalii cu privire la activitatea desfășurată în interiorul societății. În plus, pe portalurile specializate, se pot verifica de la structura unei companii, la gradul de fericire al salariaților sau seriozitatea managerilor ori chiar nivelul salarial.

Studiile superioare pot să nu reprezinte o condiţie esenţială. Chiar dacă este important ca un candidat să poată demonstra că este destul de serios și ambițios încât să termine cursurile unei universități de profil, cu o specializare pe care o consideră interesantă pentru viitorul lui, între un candidat care are o diplomă cu notă ridicată și un altul care a adunat deja câțiva ani de experiență în domeniu întotdeauna cel care va primi postul va fi cel din urmă. Motivele sunt lesne de înțeles, teoria va conta mereu, dar nu la fel de mult precum a stăpâni abilitățile practice.

http://www.jurnaluldeafaceri.ro/noile-tendinte-in-procesul-de-recrutare-al-angajatilor/

Proiectul „SPO LOCAL – DIRECT ACCESIBIL”
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeşte în oameni!
POSDRU/123/4.1/S/130212

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.