Acasa

Peste 50.000 de locuri de muncă ar putea fi create în domeniul reabilitării termice a clădirilor

În următorii cinci ani, 50.000 de locuri de muncă ar putea fi create,  în domeniul reabilitării termice a clădirilor, în condiţiile în care Uniunea Europeană cere ca, până în 2020, toate clădirile publice din Europa să fie optimizate pentru reducerea consumului energetic.

În prezent, în România nu există o astfel de clădire, iar în condiţiile cerinţelor UE, este necesară calificarea forţei de muncă în construcţii, se arată într-un comunicat de presă.

Proiectul “BUILD UP Skills QualiShell”, care vizează calificarea forţei de muncă în construcţii, va fi demarat în 30 de state membre, iar România este prima ţară care îl va implementa.

Izolaţia termică executată necorespunzător sau inexistenţa ei înseamnă facturi mai mari la energia electrică, în contextul în care tarifele la energie se anunţă a fi majorate.

O anvelopare a clădirilor necorespunzătoare afectează zidăria şi tencuiala şi chiar pune în pericol sănătatea oamenilor. Igrasia provoacă boli respiratorii, dar favorizează şi apariţia unor afecţiuni hepatice, precum şi scăderea imunităţii organismului.

http://www.mediafax.ro/social/peste-50-000-de-locuri-de-munca-ar-putea-fi-create-in-domeniul-reabilitarii-termice-a-cladirilor-14480168

Proiectul „SPO LOCAL – DIRECT ACCESIBIL”
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeşte în oameni!
POSDRU/123/4.1/S/130212

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.