Acasa

Redresarea economică începută în 2013 este încă fragilă

Redresarea economică ce a început în primăvara anului 2013 este încă fragilă, iar evoluțiile viitoare privind ocuparea forței de muncă rămân incerte, arată cel mai recent buletin trimestrial al Comisiei Europene privind ocuparea forței de muncă și situația socială. „Ultimele tendințe arată că redresarea economică rămâne fragilă și că îmbunătățirile sunt încă timide. Există creștere economică, dar trebuie să ne asigurăm că este vorba despre o creștere durabilă. Trebuie să rămânem vigilenți și să depunem în continuare eforturi pentru a sprijini redresarea macroeconomică și refacerea pieței muncii în UE”, a declarat László Andor, comisarul pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune.

Șomajul rămâne încă aproape de nivelurile record, iar șomerii pe termen lung reprezintă o parte importantă și în creștere din numărul total al șomerilor, aproape 13 milioane de persoane fiind în căutarea unui loc de muncă de peste un an. În plus, o treime dintre aceste persoane sunt șomere de peste doi ani. În ceea ce priveşte tinerii, situaţia acestora s-a îmbunătăţit, rata șomajului înregistrând o scădere importantă în majoritatea statelor membre.

Învățarea pe tot parcursul vieții crește șansele de a obține un loc de muncă.
Dezvoltarea competențelor necesare și utilizarea lor în cel mai bun mod posibil sunt esențiale pentru a crește productivitatea, pentru a favoriza competitivitatea pe plan internațional și pentru a promova o creștere durabilă și favorabilă incluziunii în UE. Buletinul evidențiază faptul că, în conformitate cu cercetările recente ale OCDE și ale Comisiei, nu numai educația formală, ci și formarea și competențele dobândite pe parcursul vieții profesionale cresc șansele de a găsi un loc de muncă. În plus, învățarea pe tot parcursul vieții crește posibilitatea de a beneficia de un loc de muncă mai bine plătit.

http://www.europedirect-tm.ro/stiri/ocuparea-fortei-de-munca-si-situatia-sociala-analiza-trimestriala-arata-ca-redresarea-este-inca-fragila

Proiectul „SPO LOCAL – DIRECT ACCESIBIL”
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeşte în oameni!
POSDRU/123/4.1/S/130212

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.