Acasa

Sectorul cultural şi creativ este al treilea angajator la nivel european

Peste 7 milioane de persoane lucrează în domeniul industriilor culturale şi creative (ICC), producând 4,2% din produsul brut al UE, adică 535,9 miliarde de euro, conform unui studiu de consultanţă. Aceste cifre reprezintă mai mult decât dublul domeniului auto, aproape o cincime dintre angajaţi fiind cu vârste sub 30 de ani. În plus, în acest domeniu a fost o creştere de 0,7% a numărului de angajaţi în perioada crizei (2008-2012), contribuind semnificativ la ieşirea din criză a economiilor europene.

Piaţa de carte se află pe locul cinci în topul industriilor creative şi culturale, înainte de industria cinematografică şi artele spectacolului, cu o cifră de afaceri de aproximativ 36,3 miliarde de euro şi cu un număr total de 646.000 de angajaţi. Şapte din primele cele mai importante zece edituri la nivel mondial sunt din Europa, arată studiul, care accentuează importanţa pe care are actualul sistem al drepturilor de autor (organizat pe specifice naţionale) o are în dezvoltarea şi sustenabilitatea întregului pilon la industriilor culturale şi creative.

http://www.rfi.ro/eveniment-54246-sectorul-cultural-al-treilea-angajator-nivel-european

Proiectul „SPO LOCAL – DIRECT ACCESIBIL”
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeşte în oameni!
POSDRU/123/4.1/S/130212

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.