Acasa

Statul român vrea să încurajeze munca sezonieră

Patronii le oferă şansa să se integreze pe piaţa muncii, motivaţi fiind şi de cei 250 de lei pe care îi primesc de la stat pentru fiecare angajat tânăr pe perioada verii.

Programul este din ce în ce mai accesat de companii, astfel că autorităţile responsabile au început demersuri pentru cererea de noi fonduri.

În Cluj, numărul angajărilor a crescut atât de mult încât autorităţile au făcut încă 200 de cereri ca să aibă bani să le ofere patronilor. Aceştia primesc câte 250 de lei lunar pentru fiecare tânăr căruia îi oferă un loc de muncă de sezon.

Pe unii patroni, banii primiţi de la stat îi ajută să-şi achite pagubele pe care le produc uneori cei care sunt abia la început de drum. În total, în Bistriţa şi Cluj peste 150 de companii şi restaurante şi-au deschis larg uşile pentru tinerii dornici de o experienţă de muncă de o vară.

http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/cum-incurajeaza-statul-roman-munca-sezoniera-cati-bani-primesc-patronii-de-restaurant-daca-angajeaza-elevi-si-studenti.html

Proiectul „SPO LOCAL – DIRECT ACCESIBIL”
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeşte în oameni!
POSDRU/123/4.1/S/130212

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.